Uutta vuotta vastaanotettiin ystäväpariskunnan luona. Löysin ihanan täyteohjeen Kinuskikissalta, jota sovelsin vähän. Tosi hyvä yhdistelmä tuo makea kinuski ja kirpsakat puolukat.

Pohja: 4 munan sokerikakkupohja (2 osassa, ohuiksi lätkiksi irtopohjavuoassa paistettuna)

 

Täyte:

Kinuski: 1,5 dl kuohukermaa ja 1,5 dl fariinisokeria

Kuumenna kattilassa sekoitellen ja keitä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (Itse vein kulhon ulos hankeen reippaaseen pakkaseen joksikin aikaa.) Vaahdota.

 

Kerma-tuorejuustovaahto:

1 ½ dl kuohukermaa (vaahdotettuna)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

 

2 tl liivatejauhetta + tilkkka kiehuvaa vettä

n. 100g jäisiä puolukoita

 

Sekoita kinuskivaahto ja kerma.tuorejuustovaahto. Lisää liivateneste ohuena nauhana samalla vatkaten sähkövatkaimella. Lisää lopuksi jäiset puolukat.

 

Kostutus: maitoa ja vaniljasokeria

 

Koristelu:

pursotukset FloraVispiä ja kuohukermaa (+ vaniljakreemijauhetta)

1/2 pkt sinistä Regal Ice-sokerimassaa kaulittuna (alla ohut kerros kuohukermaa vaahdotettuna)

lumihiutaleet marsipaania

sokerihelmiä